Azure, Microsoft’un Genel Bulut uygulama ve altyapı platformudur. Bu platformu pek çok şekilde kullanabilirsiniz. Örneğin Windows Azure ile verilerini Microsoft veri merkezleri üzerinden çalıştıran ve saklayan bir internet uygulaması hazırlayabilirsiniz. Windows Azure’u, verileri kurum içerisinde (yani genel bulut dışında) kullanan uygulamalar için sadece veri depolamak amacıyla da kullanabilirsiniz. Windows Azure’u geliştirme ve test işlemleri veya SharePoint ve diğer uygulamaları çalıştırmak amacıyla sanal makineler oluşturmak için de kullanabilirsiniz. Windows Azure’u çok ama çok sayıda kullanıcıya sahip çok büyük ölçeklendirilebilir uygulamalar oluşturmak için de kullanabilirsiniz. Platform pek çok hizmet sunduğundan tüm bunlar ve çok daha fazlası mümkündür.Neden Windows Azure bulutu diye sorduğumuzda ise karışımıza 10 maddede kısaca şu cevaplar çıkıyor:
1. Windows Azure, Bulut Bilişim’in kendisidir.
2. Windows Azure, Microsoft Veri Merkezlerinden verilen Bilişim Teknolojisi servislerini sunar.
3. Windows Azure, BT kaynak ve imkânlarına kullandığın kadar ödeyerek erişmenizi sağlar.
4. Windows Azure’da kontrol sizin elinizde, ihtiyacınıza göre çok yüksek miktarlara büyütebilme ve sonrasında küçültebilme imkânınız var.
5. Windows Azure’da kaynaklara hemen ve kolayca ulaşırsınız.
6. Windows Azure her türlü uygulama için açık, esnek ve güvenilir platform sağlar.
7. Windows Azure sanal sunucu, web sitesi, uygulamalar için bulut platform, veri depolama, ağ ve benzeri hizmetleri sunar.
8. Windows Azure, en yaygın Bulut Bilişim servisi olarak 89 ülkede kullanılıyor.
9. Windows Azure’da her bilgi tüm dünyaya yayılmış, yerel ve uzak coğrafi yedeklilik sağlayan Microsoft veri merkezi güvencesindedir.
10. Windows Azure ile çevreye daha az zarar verirsiniz. Microsoft’un standartlara uygun, büyüme, süreklilik, güç tüketimi gibi konularda lider yenilikçi teknolojiler kullanan veri merkezlerinden yararlanırsınız.
– See more at: https://blog.microsoft.com.tr/10-maddede-windows-azure.html#sthash.QRNZ0Oqh.dpuf